on the boards

work in progress

 

Law  Firm, Jack London Square, Oakland, CA

 

A second-floor 4,000 square foot tenant improvement in a mixed-used building on the Oakland waterfront.

 

Partner offices share light deep into the space through a steel (like) glazing system.  Warm woods and custom light fixtures and storage solutions bring a bit of home into this mid-century office building.  The project rethinks the typical law office paradigm with shared workspaces, cozy breakouts and built-in niches to display meaningful objects from case histories. Scope of work includes a copy room, two new accessible bathrooms and a staff kitchen.

 

Stage: Permitted, construction delayed by COVID-19

Project team:
Structural Engineer:
Vit Hanacek Engineering

Electrical Engineer: Atium Engineering

Mechanical Engineer: Alter Engineering

Sugarloaf House

 

An all-over remodel that completely reimagines the home's relationship to its remarkable setting which overlooks the Sugarloaf protected open space. The design reduces the massing and square footage of an existing 4,500 square foot structure and breaks it up into appropriately scaled volumes connected with light, views, and generous spaces perfect for indoor-outdoor entertaining.

 

Stage: Permitting

Project team:

Structural Engineer: Vit Hanacek Engineering

Ag-Tech Firm Global Headquarters, South San Francisco

 

A 16,000 square foot warehouse renovation into a complete work environment including employee café, all-hands on meeting space, labs, break outs, conference and board rooms, a library and all the little touches that make work here fun. New skylights and double height openings wash the space with natural light.  The project includes a new elevator, steels staircase and railings and 12 new restrooms (6 all-gender).  Modern “farmhouse” meets high tech efficiency in this state-of-the-art, warm and collaborative work environment.

 

Stage: Permitted
Completion: 2018

Project team:

Interior Design: Furnishings and light fixtures by Wilson Ishihara

Structural Engineer:

SEI Engineers

MEP Engineer: JM Design Group

The Nest House

 

A new 4,000 square foot family home nestled on a wooded lot overlooking Mt. Diablo. The home is green and regenerative, a model of sustainable design that fits the client’s commitment to healthy living and a healthy environment.

 

Stage: Permitted
Completion: 2019

 

Project team: Andersen Engineering, Envision Landscape Studios, Humann Co. Civil Eng.

laraarchitecture logo

home page

laraarchitecture contact information: 510.577.1484  /  ldutto@laraarchitecture.com  /  99 Brookwood Rd. / Studio 6 / Orinda CA, 94563